Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

MTESZ Békés Megyei Egyesület és a Cövid - 19!

2020.06.11

MTESZ Békés Megyei Egyesület és a COVID-19.

 

Nagyon sok szó esett az utóbbi időben a Civil Szervezetek működéséről a világjárvánnyá kikiáltott COVID-19- ről és okkal vagy ok nélkül bizony a legvakmerőbb embert is gondolkodóba ejtette az a tény, hogy mikor jelenik meg az életében a nem kívánatos vírus.

 

Azért a MTESZ Békés Megyei Egyesületénél a munka nem állt meg egy napra sem, volt elég időnk szellemileg felkészülni a várva várt szebb napokra, amikor tovább folytathatjuk munkánkat az emberek bevonásával persze kellő elővigyázatossággal behozni a kimaradt időt.

 

Ez alatt az idő alatt sikerült fizikailag lezárnunk egy 36 hónapja működő pályázatot ami EFOP-1.3.5-16-2016-00137 azonosítószámon lett bejegyezve „Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével” címmel.

 

Teréz anya mondta ”Úgy érezzük, hogy amit teszünk csak egy csepp a tengerben. Anélkül a csepp nélkül azonban sekélyebb volna a tenger!”

 

A nemzeti köznevelésről szóló 2011.évi CXC. törvény rendelkezése alapján az érettségi bizonyítványkiadásának feltétele ötven óra közösségi szolgálat elvégzésének igazolása.

 

A közösségi szolgálat a törvény szerint „szociális, környezetvédelmi, a tanuló helyi közösségének javát szolgáló, szervezett keretek között folytatott, anyagi érdektől független, egyéni vagy csoportos tevékenység és annak pedagógiai feldolgozása”.

 

A közösségi szolgálat megszervezhető állami, önkormányzati, civil, non-profit szervezetnél, a lelkiismereti és vallásszabadsági jogáról valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló törvény hatálya alá tartozó szervezetnél, középiskola magánszeméllyel kötött megállapodása alapján magánszemélynél vagy saját intézményben.

 

Körülbelül ez volt a célja az említett pályázatnak, amely most véglegesen zárásra került.

A vírus veszély ideje alatt volt időnk előkészíteni egy pályázat anyagát is amelynek a pályázati kódja: HUNG 2020 az Agrárminisztérium 2020.évi pályázati felhívása a nemzeti értékek és hungaricumok gyűjtésének ,népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására címmel amit 2020.junius 02-án az elsők között sikerült véglegesítenünk.

 

Persze a szellemi munka mellett mindenkor betartva a védekezési előírásokat sikerült megújítani, kifesteni, szebbé tenni irodaházunkat és barátságosabb környezetben tudunk felkészülni a további előttünk álló munkára és megtartani a MTESZ Békés Megyei Egyesület 2019. évi záró közgyűlését.

 

Gólya Pál Igazgató megbízásából,

Nagy Sándor MTESZ koordinátor.